Is deze mail niet leesbaar, ga dan naar de online versie>>  
     
  Nieuwsbrief Vlaamse Christenen, 23 mei 2019  
         
 

 

 

Beste vrienden,

 
   


De meiklokjes luiden de maand mei in, de maand van de verkiezingen in België. Voor de verkiezingen willen we u nog deze nieuwsbrief sturen. U vindt enkele artikelen die u kunnen helpen bij het maken van uw keuze. We zijn bijzonder kritisch op CD&V, waarvan we net iets meer verwachten en die hoe langer hoe meer haar christelijke wortels loslaat. Gelukkig zijn er nog meer mensen met het hart op de juiste plaats.

 
         
         
         
         
   

We willen u een stemtest en vergelijkende studies doorgeven over belangrijke thema’s. We halen de voornaamste standpunten aan van de partijen en bevelen onze kandidaten aan per onderwerp. We hopen dat deze informatie u helpt de juiste keuze te maken zondag.

KIESWIJZER TEGENSTROOM!!!
Lees verder >>

ANTWOORDEN KIESWIJZER >>

 
         
         
         
         
   

Bij de verkiezingen merken we dat er weinig christenen politiek actief zijn en weten we amper voor wie we nog kunnen stemmen. Zeg nooit: christenen moeten niet aan politiek doen.

CHRISTENEN IN DE POLITIEK?!
Agnes Jonckheere, 15 mei 2019
Lees verder >>

 
         
         
         
         
   


Met de verkiezingen voor de deur is het goed eens de beslissingen te overlopen die CD&V de afgelopen zes jaar heeft genomen.

EEN TERUGBLIK OP ZES JAAR LEGISLATUUR CD&V.
Mei 2019
Lees verder >>

 
         
         
         
         
   

"Maar wie continu ingaat tegen de christendemocratische ideologie en waarden, heeft bij ons geen plaats." Wie schrijft er het meest christen democratische waarden in haar grondwet? Is migratie de enige oplossing om de kloof rijk-arm te dichten?

CD&V WIL ORBAN UIT EUROPESE VOLKSPARTIJ: “HIJ HEEFT GEEN PLAATS BIJ ONS”. WIE HEEFT ER GELIJK, ORBAN OF BEKE?
1 maart 2019, Agnes Jonckheere
Lees verder >>

 
         
         
         
         
   

Minister Geens van CD&V beoogt de laïciteit van de Belgische staat in de grondwet te verankeren en de voorrang van het positief recht op elke religieuze of levensbeschouwelijke overtuiging te versterken. Wij zijn bezorgd over de gevolgen hiervan. Dit is onnodig en gevaarlijk.

OPEN BRIEF AAN DE VOLKSVERTEGENWOORDIGERS: BEZORGDHEDEN ROND HET LAÏCITEITSDEBAT IN BELGIË.
23 april 2019, Aglaja Bornauw
Lees verder >>

 
         
         
         
         
   

We willen reageren op het artikel geschreven door Goedele Liekens naar aanleiding van de verkrachting en de moord op Julie van Espen. Tevens willen we onze bedenkingen uiten over de over geseksualiseerde samenleving die via de libertijnse seksuele opvoeding in het onderwijs, de media, en door het politiek beleid ondersteund wordt.

BESTE GOEDELE LIEKENS,
20 mei 2019, Comité Bezorgde Ouders
Lees verder >>

 
         
         
         
         
   

René Stockman, Generaal overste van Broeders van Liefde, schetst onze tijd in Bijbelse context en roept ons op om te blijven strijden voor Gods principes in onze samenleving.

BIDDEN EN STRIJDEN BLIJF IK, WAT ZIJ MIJ OOK DOEN.
Mei 2019, René Stockman
Lees verder >>

 
         
         
         
         
      AGENDA  
   


Pater Daniël wil een sterke oproep doen om wakker te worden, de talrijke ontwrichtingen in onze samenleving te zien, geen nuttige idioten te zijn maar actief mee te werken aan een groter geluk voor onze samenleving.

LEZING PATER DANIËL: HOE ONZE SAMENLEVING OMVORMEN MET DE BLIJDE BOODSCHAP?
Op vrijdag 31 mei te Brugge om 19u30.
Meer info >>

 
         
         
         
         
   

Bent u geholpen met deze informatie om uw keuze zondag beter te kunnen maken? Vond u de artikelen inspirerend? Stuur de nieuwsbrief dan door zodat deze info ook anderen kan inspireren. Bij voorbaat dank.

Samen sterk!

 
         
         
     

N.B. U kan ons financieel ondersteunen op dit nummer. Bij voorbaat dank.